De matras is niet alles in rust

De post van vandaag is gewijd aan een stuk dat we ten onrechte negeren in de slaapkamer.

Normaal gesproken is het belangrijkste element de matras en dit is waar de meesten van ons besluiten te investeren en een extra inspanning te doen, omdat we ten onrechte denken dat alleen bij dit stuk onze gezondheid afhankelijk is van rust. Voor die extra investering proberen we andere elementen te snijden, bijvoorbeeld in de bedbodem. Dit is waar de meesten van ons (inclusief wijzelf) een grote fout maken en, zoals het gezegde luidt, uiteindelijk is goedkoop duur.

Ja, het blijkt dat de bedbodem net zo belangrijk is als de matras.

Van dit stuk hangt het ook af of onze rust optimaal is en daarom willen we vandaag dit artikel wijden aan dit vergeten element. Onze aanbeveling is dat wanneer u een matras gaat kopen, u aan beide stukken als geheel denkt, een onafscheidelijk stel waarvan iets zo belangrijk is als uw comfort en de kwaliteit van uw slaap.

Kies je gestoffeerde basis

De gestoffeerde bodems zijn perfect voor vrijwel elk type matras (veren, schuim of traagschuim). Het zijn stevige onderstellen bekleed met ademende stoffen. Als u het in zijn tijd niet hebt gedaan, is het tijd om te controleren of uw bedframe voldoende is en houdt u rekening met deze drie basissleutels:

Stabiliteit:

dat de structuur stevig is. De poten van de constructie (minimaal 6 poten) en de gebruikte materialen zijn ervan afhankelijk. Het is ook belangrijk om te controleren of het geen vervelende geluiden maakt.

Ademend vermogen:

we brengen gemiddeld 7-8 uur door op de matras en het lijdt geen twijfel dat ventilatie door de basisstof moet worden vergemakkelijkt. Ook hiervan hangt af dat een overmaat aan warmte zich niet ophoopt, waardoor geurtjes en dus hygiëne worden vermeden.

Esthetiek:

de laatste, maar zeker niet de minste. Als je eenmaal zeker bent van de twee voorgaande punten, zorg er dan voor dat de esthetiek, het ontwerp en de afwerkingen zich aanpassen aan de stijl van je slaapkamer. Er zijn veel opties om uit te kiezen, niet alleen qua afwerking maar ook met lades, zitbank, met meer of minder dikte.

More Stories
Gemakkelijke kapsels die u op elke natuurlijke haartextuur kunt maken