Hoe te profiteren van het element op de manier volgens feng shui

Volgens de oude filosofie van Feng Shui heeft elk element een andere invloed op de ruimte en de mensen die erin wonen.

Elk element genereert en wordt tegelijkertijd gegenereerd door een ander, net zoals het controleert en wordt bestuurd door een ander, voortdurend bewegend in een cyclus van creatie en vernietiging die evenwicht en harmonie handhaaft.

Het effect van houtelementen is een van de meest gewilde, omdat het wordt gebruikt om persoonlijke groei en intuïtie, creativiteit, flexibiliteit, overvloed en expansie te versterken. Hier delen we enkele tips om het gebruik van dit element te implementeren en het meeste uit de voordelen te halen.

Wanneer gebruik je het?

De energie van het houten Feng Shui-element zal je helpen wanneer je je stagneert of een doorbraak nodig hebt, wanneer je visie of focus van de toekomst onduidelijk lijkt, wanneer je de energie van overvloed wilt aanmoedigen of je gezondheid moet versterken.

Waar moet ik het gebruiken?

In de regel oefent het houtelement zijn kracht effectiever uit in het oosten, zuiden en zuidoosten van het huis, terwijl het beter is om zijn aanwezigheid in het midden, noorden en westen ervan te vermijden.

Hoe gebruik je het?

Er zijn verschillende manieren om elk element van Feng Shui uit te drukken. De drie belangrijkste zijn: kleur, vorm en enkele specifieke items.

Behalve dat het zichzelf vertegenwoordigt door middel van houten objecten, houdt dit element zich ook aan deze drie modi: met betrekking tot kleur wordt het voornamelijk gesymboliseerd door de groene kleuren van verschillende tinten, en in mindere mate door verschillende tinten van paars en violet. De formulieren? beter als ze rechthoekig en verticaal geplaatst zijn.

Met betrekking tot specifieke items verwijzen we in het geval van het houten element naar kussens, stoffen en bekleding met blad- of bloemmotieven, afbeeldingen met afbeeldingen van de natuur, beelden en natuurlijk allerlei soorten planten.

Hoe zit het met schilderen?

Om het effect van hout binnen de cycli van Feng Shui Creation and Control te stimuleren, kan gebruik worden gemaakt van kleur door verf. Het ideaal is echter niet om het te overdrijven en niet meer dan één of twee muren te gebruiken, en altijd in de goede richting.

We weten al dat hout zich niet goed manifesteert in het noorden en westen, dus het is noodzakelijk om te voorkomen dat de muren die in die richtingen leiden de kleuren dragen die verband houden met dit element.

Groenen zijn speciaal voor volwassen slaapkamers, woonkamers, lounges en vooral in de keuken. Natuurlijk, zolang je het maar op de juiste muur plaatst en veel direct natuurlijk licht krijgt. Paars daarentegen is beter voor de kamers van kinderen of tieners, en in die kamers die bedoeld zijn om te studeren of te werken. Vermijd het in het ideale geval in eetkamers en keukens en steek het altijd aan met veel natuurlijk licht.

More Stories
Ademtechnieken om uw training te verbeteren