Hoe u thuis uw eigen grote karbonade kunt doen

De beslissing nemen om natuurlijk te gaan is geen eenvoudige opgave.

Voor velen van ons is ontspannen haar alles wat we weten, en de gedachte om te moeten leren zorgen voor een geheel nieuwe textuur kan intimiderend zijn. Het goede nieuws is echter dat er meer informatie dan ooit is over het ontdekken van elk natuurlijk haartype en hoe je voor je unieke krulpatroon kunt zorgen. De enige vangst is dat je je ontspannen eindjes moet afsnijden om de sprong officieel te maken.

Hoe bereid ik mijn haar voor op een grote hak?

Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je haar net is gewassen, ontward, aan de lucht is gedroogd en vrij is van stylingproducten die je natuurlijke textuur kunnen manipuleren. Op deze manier kunt u de scheidslijn tussen uw natuurlijke krullen en de ontspannen uiteinden duidelijk zien.

Welke snijgereedschappen heb ik nodig?

Dat is helemaal aan jou – meestal.

‘Afhankelijk van de haartextuur en hoe kort je gaat, bepaalt dat welk gereedschap je nodig hebt’, zegt Witherspoon.

Als je een paar centimeter nieuwe groei hebt die je wilt behouden, raadt de stylist aan om bij een schaar te blijven. Als je echter liever echt vers begint, zorg dan dat je een tondeuse en wat bewakers bij de hand hebt.

Hoe begin ik?

Als je een nieuwe groeielengte aanhoudt, wil je beginnen door je haar in vier secties te verdelen. Begin met het weglaten van een sectie en gebruik clips om de rest weg te houden van het stuk dat u snijdt. Neem uit dat ene deel kleine stukjes haar en knip bij de eerste pas onder de grenslijn. ‘Begin altijd met het knippen van haar aan de lange kant’, stelt Witherspoon voor. ‘Geef jezelf de ruimte om een ​​fout te maken.’

Herhaal dit totdat je ontspannen eindjes weg zijn.

Hoe creëer ik een egale finish?

Volgens Witherspoon draait het allemaal om herhaling.

‘Ga meer dan eens over de snee heen’, stelt ze voor. “Gebruik een spiegel als leidraad en trek aan het haar in alle richtingen om de gelijkmatigheid te controleren [tijdens het knippen.]”

Hoe zorg ik voor mijn nieuwe textuur?

Laten we echt zijn: leren wat uw natuurlijke haar nodig heeft, zal een kwestie van vallen en opstaan ​​zijn. Omdat ieders haar anders is, is er geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Maar “dit is een goed moment om te experimenteren met nieuwe producten”, zegt Witherspoon – en ze heeft gelijk.

Hoewel het tijd zal kosten om erachter te komen wat goed is voor jouw unieke haartype, is de algemene vuistregel om lichtere producten te gebruiken als je lossere krullen hebt, en dikkere, rijkere producten als je haar meer aan de kant van de rol zit.

More Stories
Je eigen wenkbrauwen verzorgen – zonder een rampzalige fout te maken