Je eigen wenkbrauwen verzorgen – zonder een rampzalige fout te maken

Telkens wanneer we een visagist of schoonheidsspecialiste hebben gevraagd naar de juiste manier om wenkbrauwen thuis te epileren, hebben ze gereageerd met een ongelooflijk frustrerende reactie: “Ga niet naar een professional.”

Eerlijk gezegd begrijpen we het. Dit antwoord elimineert volledig de kans dat u ze per ongeluk allemaal eruit plukt zoals u deed in 1999, maar aangezien we momenteel allemaal in quarantaine staan ​​en geen afspraak kunnen maken voor wenkbrauwsnijden, harsen of vormgeven, is dat advies ook echt onbehulpzaam.

Stap één: bereid uw browsers voor

Verwijder make-up om er zeker van te zijn dat je begint met je blote, natuurlijke wenkbrauwen. Dit elimineert de kans dat u uw wenkbrauwen te veel plukt of epileert op de verkeerde gebieden. Het geeft je ook een duidelijk beeld van die vervelende verdwaalde haren. Bij het verwijderen van haar is het essentieel dat de huid make-upvrij en gereinigd is.

Stap twee: Verzamel uw tools

U wilt precisie voor deze taak en met een pincet met een schuin uiteinde kunt u gemakkelijk individuele haren vastpakken. Bartlett zweert bij BrowGal Eyebrow Tweezers. Je kunt ook niet fout gaan met Tweezerman’s Slant Tweezer.

Soare voegt eraan toe dat je ook een schaar met een dun mesje bij de hand moet hebben voor het geval je een paar haren moet knippen. Ze waarschuwt ook dat, zelfs als je in de verleiding komt, je nooit probeert om zelf je wenkbrauwen te waxen – blijf gewoon voorlopig bij een pincet.

Stap drie: zoek uw vorm uit

Als het doel is om willekeurige haren van je wenkbrauwen op te ruimen, heeft make-upartiest Vincent Oquendo een geniale truc. ‘Mijn eerste aanbeveling bij het gebruik van een pincet om je wenkbrauwen schoon te maken, is om te beginnen met een wit potlood om je vorm te schetsen’, zegt hij. Hierdoor kunt u zien hoe uw wenkbrauwen van nature groeien en wordt de aandacht gevestigd op de verdwaalde haren die niet op hun plaats groeien.

Stap vier: aan de slag, maar begin langzaam

Dit is niet iets dat je binnen 10 minuten moet proberen aan te pakken. ‘Doe het rustig aan, maak er iets van dat je doet op een luie zondagavond – hoe meer tijd je besteedt aan het comfortabel maken van je wenkbrauwen, hoe beter’, zegt Oquendo. “Ik heb me in het verleden zeker door het trimmen haast en ben er zeker scheef uitgekomen.”

Als je klaar bent om aan de slag te gaan, pak dan alleen die kleine verdwaalde haartjes vast voor een natuurlijke finish.

Stap vijf: nazorg

Direct na het pincet raadt Bartlett aan om uw pincet schoon te maken met zeep of een gezichtsreiniger om achterblijvende bacteriën te verwijderen. Als je roodheid ervaart, raadt Oquendo aan om op een rustgevende moisturizer te kloppen.

More Stories
De matras is niet alles in rust