Schoonheidshygiënetips: hoe u uw routine hygiënischer kunt maken

Weet je nog toen het leven normaal was en je niet elke minuut dacht aan welke ziektekiemen en virussen overal rondkruipen?

Zucht, hetzelfde. Maar weet je, nu we momenteel in de echte remake van Contagion leven, zijn velen van ons begrijpelijkerwijs zo gefocust op het schoonmaken van al het nieuwe dat in onze huizen komt, dat we misschien vergeten wat er al is – of op ons.

Omdat onze schoonheidsroutines een van de meest intieme delen van onze dag zijn, zou ik zeggen dat het belangrijker dan ooit is om ervoor te zorgen dat we zo hygiënisch mogelijk zijn voordat we onze dag- en nachtproducten induiken.

Was je handen

Dit is een vrij voor de hand liggende en het moet altijd worden gedaan voordat je je gezicht aanraakt, maar dat betekent niet dat je handen tijdens het proces in schuurpapier moeten veranderen. Stelt voor om een ​​milde reiniger te gebruiken terwijl je je handen minstens 20 seconden wast. “Harde reinigingsmiddelen verwijderen de voedingsstoffen van de beschermende huid, waardoor de barrière zwak wordt en minder goed in staat is om zijn werk te doen”, zegt ze (d.w.z. de eerste verdedigingslinie van je lichaam tegen bacteriën zijn).

Nadat je klaar bent, zegt de derm om een ​​rijke vochtinbrengende crème aan te brengen, zoals intensieve crème-olie of bodylotion, of gewoon gewone vaseline. Het kan echter zijn dat u wilt wachten tot het einde van uw routine om te voorkomen dat u bepaalde oliën op uw gezicht krijgt.

Vermijd hergebruik van handdoeken – vooral voor uw handen en gezicht

Je ogen, mond en neus zijn vatbaar voor overdracht van virussen en handen passeren de ziektekiemen, dus afzonderlijke handdoeken zijn het beste. Er zijn variabele gegevens over hoe lang ziektekiemen op handdoeken leven, maar ze zijn zeker nog steeds aanwezig in de hoeveelheid tijd die u ze zou gebruiken om uw handen en gezicht te wassen tijdens een dag- of nachtroutine.

Draag geen ringen en andere accessoires

Ik raad aan om het in deze tijden eenvoudig te houden en sieraden allemaal samen te verwijderen.

Probeer je nagels kort te houden

Kunnen lange nagels ziektekiemen verspreiden? Het lange en korte antwoord is ja. Maar als het eindelijk kunnen uitgroeien van je nagels een van je kleine geneugten van quarantaine is, zorg er dan voor dat je je nagels in je handwasroutine opneemt.

Houd je haar vastgebonden – en gebruik minder haarverzorgingsproducten

Producten zoals mousse en droogshampoo kunnen het haar extra vatbaar maken voor het vasthouden van virussen, omdat het meestal plakkerige stoffen zijn.

More Stories
Recept voor gezondheid, focus en geluk