Sporten als je ziek bent

In de winter hebben velen van ons last van verkoudheid, loopneuzen en niezen.

We voelen ons daardoor over het algemeen slecht, maar we voelen ons ook slecht, wetende dat we mogelijk moeten stoppen met trainen terwijl we herstellen. Hoewel conventionele wijsheid zegt dat je niet moet trainen terwijl je ziek bent, is de echte vraag op welk moment training ons helpt te herstellen van een ziekte waaraan we lijden en wanneer moeten we de hint nemen en onder de dekens blijven?

Conventionele wijsheid vertrouwde vroeger op anekdotisch bewijs dat zei dat training tijdens ziekte slecht voor ons was omdat het het immuunsysteem onder druk zette. Het is ons immuunsysteem dat verkoudheid en infecties bestrijdt, dus dat leek logisch. Het is ook waar dat de meesten van ons zich sowieso slecht voelen terwijl we een verkoudheid bestrijden, dus onze atletische prestaties zullen ongetwijfeld worden beïnvloed.

Trainen met een verkoudheid

Om te begrijpen wat er precies gebeurt als we sporten met een verkoudheid, hebben onderzoekers twee dingen bekeken: de immuunrespons van het lichaam en atletische prestaties. Als sporten tijdens een verkoudheid erg slecht voor ons was omdat het het lichaam extra belastte, zou de immuunrespons van het lichaam in gevaar komen en zouden we meer tijd nodig hebben om te herstellen van de kou. Evenzo, als de kou zelf ons systeem extra belast, dan zouden onze atletische prestaties er zeker onder lijden.

Oefening als preventieve geneeskunde

Nog beter nieuws is misschien dat het lichaam tijdens het sporten onder fysieke stress komt te staan ​​en een ontstekingsreactie van de spieren oproept. Dit verhardt op zijn beurt het immuunsysteem, zodat het al klaar is om te reageren. Wanneer een koud virus het lichaam binnendringt, is er een kleine tijdsperiode waarin het begint vast te houden en het lichaam worstelt om de bedreiging te herkennen en binnen voldoende tijd te reageren.

Wanneer neem je een dagje uit omdat je ziek bent

Dat betekent niet dat je jezelf naar de sportschool moet slepen, hoe je je ook voelt. Het is waarschijnlijk het beste om het uit te zitten als u een van deze symptomen ervaart:

Een hoge temperatuur

Oncontroleerbaar rillen

Zware hoest

Oncontroleerbaar niezen

Een congestie op de borst

Moeilijk ademen goed

Al deze wijzen op een veel zwaardere aanval van een virale infectie dan uw gemiddelde verkoudheid en ze moeten serieus worden genomen.

Er is geen reden om te stoppen met sporten alleen omdat je verkouden bent.

Bovendien maakt sporten het waarschijnlijk minder waarschijnlijk dat u verkouden wordt of dat u een erg slechte krijgt. Luister echter wel naar je lichaam. De link tussen wat je lichaam kan doen en wat je geest wil dat het doet, moet altijd een synergie zijn, geen antagonisme.

More Stories
Cornwall, Devon & Dancing