Recept voor gezondheid, focus en geluk

Alles wat we fysiek doen, wordt eerst gemodelleerd in de hersenen die uiteindelijk het lichaam besturen.

Dus eigenlijk is er geen training van het lichaam zonder ook de geest te trainen. Nieuwe studies voegen nu meer gewicht toe aan de verbinding tussen geest en lichaam door de complexe biofeedback-lus te onthullen waardoor oefening de geest sterker maakt en de geest het lichaam helpt gezonder te blijven.

Om dit echt uit te pakken, is het belangrijk om te benadrukken dat we onder stress staan, tenzij we slapen of in een pot vol met wattenbolletjes zitten. Leven, werk, onverwachte problemen en het enorme aantal beslissingen dat we elke dag moeten nemen, spannen samen om stress te veroorzaken. De reactie van het lichaam op stress is de aanmaak van cortisol, het stresshormoon.

Met stress omgaan

Omdat er niet zoiets bestaat als een stressvrije toestand, is het het beste om ons lichaam te leren beter met stress om te gaan. Hier komt lichaamsbeweging om de hoek kijken. Omdat lichaamsbeweging zelf een stressinducerende factor is die van nature verhoogde cortisolspiegels in onze bloedbaan produceert, leert het ons lichaam snel met het stresshormoon om te gaan.

In feite, regelmatige lichaamsbeweging, vaccineert ons tegen stress. Maar er is meer. Verhoogde cortisolspiegels die in de bloedbaan achterblijven, zijn onlangs verantwoordelijk gehouden voor het veroorzaken van cognitieve achteruitgang, depressie en stress.

Het recept

Als het gaat om het ontwikkelen van een strategie voor een betere gezondheid, het bestrijden van de verwoestingen van veroudering en mentaal taai en gelukkig blijven, lijkt het recept opmerkelijk eenvoudig:

Oefen regelmatig

Test regelmatig uw grenzen

Varieer je training om het interessant te maken

Train je motivatie en begrijp waarom je dingen doet

Raak betrokken bij wat je doet, focus op het begrijpen hoe je lichaam werkt

More Stories
Gids voor meditatie