Hoe te herstellen van een knieblessure

In vergelijking met de schouder is de knie een schijnbaar eenvoudiger scharniergewricht dat articulatie mogelijk maakt tussen het dijbeen (dijbeen) en scheenbeen (scheenbeen) en tussen het dijbeen en de patella (knieschijf).

Dat betekent echter niet dat er iets eenvoudigs aan is. Het feit dat het een van de meest gewonde gewrichten is, spreekt boekdelen over de belasting die nodig is en de complexiteit van het werk dat nodig is om het te herstellen wanneer er letsel optreedt.

Knierevalidatie vereist daarna zachte verlengingen en intrekkingen van de knie terwijl u op uw rug ligt om de druk ervan te verminderen en de flexibiliteit te vergroten en vervolgens knie-versterkende oefeningen. Sterke knieën hebben sterke spieren nodig. Er zijn vier specifieke spiergroepen die het kniegewricht helpen stabiliseren.

Zij zijn:

Quads

Hamstrings

Kalveren

Heupstabilisatoren (bekkenspieren)

Kniegewricht versterkende oefeningen

Als de spieren die het kniegewricht ondersteunen van nature sterk zijn, wordt er door dynamische bewegingen veel minder druk op uitgeoefend en wordt zelfs de slijtage verminderd.

Binnen het kniegewricht zelf zijn er twee sets ligamenten, de Anterior Cruciate Ligament (ACL) en de Posterior Cruciate Ligament (PCL) die kunnen scheuren. De blessure komt relatief vaak voor, vooral bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en voetbal. Deze ligamenten vereisen een knieoperatie om te herstellen, dus er is geen oefening die u kunt doen om ze te helpen genezen. Studies hebben echter aangetoond dat sterke spieren rond het kniegewricht helpen bij het herstelproces na de operatie en vervolgens het kniegewricht beschermen tegen opnieuw letsel.

More Stories
Gids voor meditatie